5 dl ketchup, helst Heinz eller Beauvais
1 spsk. engelsk sauce
1 tsk. karry, ristet på en tør pande
1 tsk. paprika
1 stk. chili med eller uden kerner, tørret kan buges
1-2 spsk. brun farin eller akacie-honning
1-2 fed hvidløg
Salt og peber

  • Hæld ketchup op i en skål og kom engelsk sauce, den ristede karry, paprika, chili, brun farin eller akacie-honning i.
  • Pil hvidløgne og pres dem ned i blandingen.
  • Bland grundigt og smag til med salt og peber.

Hvis du bruger marinaden, når du griller, skal du først pensle kødet, når det er ved at være færdigt – ellers brænder marinaden på!

Gode grill-råd
Når du griller, skal du først smøre marinaden på få minutter før, du tager kødet af grillen. På grund af den farin, honning eller sirup, som er i marinaden, brænder kødet let på. Mange kan godt lide deres grill-mad lidt sort, men det skal jo ikke være for meget. Og når først kødet er brændt, så smager det også derefter.

Vælg en marinade med en tyk konsistens, den er nemmere at arbejde med. Du får en mere jævn fordeling af marinaden – ellers bliver det hurtigt noget ustyrligt sjask, som giver meget smag et sted på kødet og lidt smag et andet sted.


Subscribe to comments Comment | Trackback |
Post Tags:

Browse Timeline


Add a Comment


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>