Til: 4 pers.

Chokolade-fondant’er
Du skal bruge

100 g god mørk chokolade 64%
100 g smør
50 g sukker
40 g mel
100 g past. æggeblomme
50 g past. æggehvide
+lidt neutral olie til at smøre formene med

Fire forme ca. 6 cm i diameter og 4 cm høje
Bagepapir

Sådan gør du:
Chokoladen finthakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt… Melet sigtes ned i chokoladeblandingen, rør godt. Tilsæt blommer og hvider og rør godt.
Formene smøres grundigt med neutral olie. Klip strimler og små cirkler af bagepapir, der passer til formenes bund og sider og læg dem i formene. Dejen fyldes i de smurte & bagepapirsforede forme. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages – bag dem endelig først, lige inden de skal serveres – absolut nybagte og stadig lune.
Bages ved 200 grader i 9 – 11 minutter. Bemærk at fondanternes midte skal være ubagte!!. Afkøles let inden de befries for form og bagepapir.

Blommekompot:
Du skal også bruge
300g blommer, uden sten
125g sukker
½ stang vanilje
1 spsk. citronsaft
2 hele stjerneanis

Blommerne befries for sten. Puttes i gryden sammen med sukker, stjerneanis, vaniljekorn og den tomme vaniljestang. Blommerne koges møre ved svag varme, så de stadig bevarer deres struktur. Gryden  tages af varmen. Kompotten afkøles i køleskab indtil servering.
Kompotten kan opbevares på køl 2-3 dage…

Anretning:
Drys de lune chokolade fondanter med flormelis.
Anret med en anelse kold blommekompot og server den resterende kompot i en saucekande.


Subscribe to comments Comment | Trackback |
Post Tags:

Browse Timeline


Add a Comment


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>