Hvordan man installerer Windows 7 på en 27 tommer iMac

Windows 7 on an iMac 27in

Windows 7 er ikke officielt understøttet i Boot Camp endnu, men det forhindrer ikke, at det virker. Det er dog temmelig problematisk at installere det på en 27″. Problemet opstår, når den egentlige Windows 7 installation har fundet sted. Når systemet genstarter, får man blot en sort skærm. Systemet kører stadig – tryk på Caps Lock-tasten og du vil se lyset på tastaturet – men du kan ikke se noget, der indikerer et problem med iMac’s ATI grafik drivere.

For at løse problemet skal du:

  1. Køre Boot Camp-assistenten i OS X som normalt og opret en partition når du bliver spurgt, og indsæt derefter din Windows 7 disk – genstart og tryk på en tast når bliver bedt om det.
  2. Windows 7 kræver NTFS-filsystemet, så vælg din nye partition (mærket BootCamp), klik på Drive valgmuligheder (Advanced) og vælg at formatere den. Vælg derefter den nyligt formateret partition og fortsætte.
  3. Windows 7 vil begynde at installere, og når installationennår til bunden af sin checkliste, vil den forsøge at genstarte, hvilket resulterer i en sort skærm. Eventuelle yderligere forsøg på at genstarte vil bringe dig til den samme blindgyde.
  4. Genstart i stedet og klik på en tast for at starte fra Windows 7 disken, når du bliver spurgt om det. I stedet for at køre installationen igen, skal du vælge den lille mulighed i bunden for at reparere din computer.Fortsæt indtil du ser en liste over muligheder med en kommandoprompt nederst. Vælg denne mulighed.
  5. I kommandoprompten skal du skrive DEL C:\WINDOWS\SYSTEM32\DRIVERS\ATIKMDAG.SYS for  at slette standard ATI driveren – luk derefter vinduet og genstart. (Skriv \ ved at trykke alt + $)
  6. Denne gang skulle Windows initialisere en mere hensigtsmæssig skærmdriver, så du kommer ind på skrivebordet. Herfra indsættes OS X-disk til at installere den relevante hardware drivers, som du normalt ville, og derefter køre Windows opdatering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *